Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

BuitenBewegen

De zomer komt eraan, lekker samen buiten bewegen! 

De lente is het perfecte jaargetijde om weer samen naar buiten te gaan om te wandelen of te fietsen. Heerlijk in beweging zijn in het park in de buurt of een rondje fietsen om de stad. Genieten van de kleine dingen, gezond blijven samen met het gezin. Er zijn genoeg activiteiten die je nu weer kan en mag doen met je gezin of in kleine groepjes. We willen je daarbij helpen om een keuze te maken in de activiteiten. Op Sport050 vind je allerlei aanbieders van sport en bewegen die je weer kunt gaan doen. 

Wandelen

Wandelen kun je natuurlijk prima met je gezin of partner doen en nu dit ook weer mag met kleine groepen kan dit ook weer samen met vrienden en vriendinnen. Heerlijk door het Stadspark, Noorderplantsoen of als het daar te druk is kies je voor grotere natuurgebieden zoals de Onlanden of Kardinge. Er zijn ook genoeg routes te vinden in en rond de stad. De gemeente Groningen heeft ook een heleboel leuke en gezellig wandelgroepen. Deze mogen ook weer in kleine groepen op pad. 

Fietsen

Pak je fiets uit de schuur en ga op pad in onze mooie gemeente. Sinds de samenvoeging van de gemeentes hebben we er een groot stuk landelijke gebied en een heleboel leuke dorpen bij gekregen. Via knooppunten routes kom je op mooie plekken met rustplekken. Deze mogen vanaf 1 juni ook weer open met een maximum van 30 personen. Wist je dat Groningen een echte Fietsstad is? Nergens ter wereld wordt er relatief zo veel gefietst. Wil je wat sportiever op een racefiets kijk dan eens bij de wielerverenigingen van de gemeente Groningen. 

Zwemmen

Een paar keer per week je baantjes zwemmen of gezellig afspreken in het zwembad om al kletsend in beweging te blijven. Gelukkig mag het weer, met de daarbij horende regels. Wist je je bij zwemmen bijna alle spieren gebruikt? De gemeente Groningen heeft naast een aantal binnenzwembaden ook meerdere buitenzwembaden zoals De Papiermolen, De Blinkerd in Ten Boer, het Zwembad van Hoogkerk en Natuurbad Engelbert. Heerlijk zwemmen in het ochtend om de dag goed te beginnen. Of om juist de dag af te sluiten in de avondzon en lekker ontspannen weer naar huis. 

Tennis

Ontspannen een balletje slaan met een vriend of vriendin, kan prima in deze 1,5 meter maatschappij. Naast de verschillende tennisparken in de buitenlucht zijn er ook openbare tennisplekken waar je buiten heerlijk kunt tennissen. Voor het gebruik van de tennisparken moet je vaak lid zijn van een tennisvereniging en moet je deze vooraf een tennisbaan reserveren. Zo wordt alles ook goed gecontroleerd en dat moet ook wel in deze tijd. 

Andere sporten

Op Sport050 vind je nog veel meer sporten en aanbieders van sport in Groningen. Ook voor de fanatieke buitentrainer of de gezonde buitensporter. Er is altijd een (buiten)sport of activiteit die bij jou past!