Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

BuitenSporten

Zomervakantie, buiten sporten geeft ontspanning!

De zomervakantie is een perfecte tijd om weer heerlijk in de buitenlucht te gaan sporten. Het idee dat je lekker je hoofd leeg kan maken door te gaan wandelen, hardlopen of skaten en skeeleren in het zonnetje klinkt toch als muziek in de oren? Of wat dacht je van een yogasessie in de buitenlucht of zwemmen in open water? Een gezond lichaam en een gezonde geest!

Yoga/meditatie

Yoga betekent 'verbinden'. Je verbindt je lichaam en geest door middel van ademhaling. Het zijn onder andere een aantal fysieke houdingen en oefeningen om je lichaam sterker en gezonder te maken. Deze de houdingen zijn één van de 8 onderdelen van yoga. Ademhaling kan je bijvoorbeeld helpen bij minder stress te ervaren. Ga maar eens na als je gestrest bent. Je ademhaling is ook veel gejaagder. Dit kan ook weer kettingreacties veroorzaken. Yoga kan je helpen te ontstressen. Bekijk de Yoga aanbieders in de gemeente Groningen. 

Hardlopen

Heerlijk het hoofd leeg maken in de natuur. Voor het werk aan nog even een rondje hardlopen om de dag goed te beginnen. Hardlopen kun je altijd en overal doen. Een paar hardloopschoenen aan en gaan. Heerlijk een route om het Paterswoldse Meer, het Noorderplantsoen, het Stadspark of in het Kardingegebied. Er zijn ook genoeg offroad paadjes voor je eigen trail. In Groningen zijn er ook leuke en gezellige hardloopgroepen en verenigingen. 

(Buiten) zwemmen

Buiten in open water zwemmen geeft dat heerlijke gevoel van vrijheid. Heerlijk in het zonnetje, zo langs de rietkragen zwemmen. Er zijn vele plekken waar je buiten kunt zwemmen, naast de openluchtzwembaden. Kies je eigen moment uit om heerlijk de dag te beginnen of te eindigen met zwemmen. Als je zwemmen in het buitenwater nog wat spannend vindt, doe dan mee met AquaTech Open water zwemmen en leer de basisbeginselen van veilig buiten zwemmen. Bekijk ook de Openlucht zwembaden en zwemplassen

Pilates 

Bij een pilatestraining zijn houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt. Je versterkt je spiergroepen, maar maakt je lichaam ook soepel. Pilates kun je ook gebruiken bij revalidatie. Ook ideaal dus als andere sporten even niet lukken of kunnen. Bekijk de Pilates aanbieders in Groningen.

Wielrennen 

Pak je fiets uit de schuur en rijd een rondje rondom de stad of juist langs de mooie dorpen die de gemeente Groningen heeft. Heerlijk uitwaaien voor dat ontspannen gevoel en tijdens het fietsen zie je ook nog van alles. Heerlijk het hoofd leeg maken. Ben je op zoek naar een fietsmaatje? Vind er eentje via de aanbieders in Groningen. 

Skaten en skeeleren

(inline)skaten en skeeleren is ontzettend leuk om te doen en zeer geschikt om af te vallen en fit te blijven. Het zal je verbazen hoeveel voordelen er zijn! Skaten is een cardio training maar dat niet alleen! Het zorgt ervoor dat bepaalde gedeeltes als buikspieren, bilspieren en beenspieren worden getraind. Na het skaten voel je ook je buik, bil en beenspieren gloeien. We hebben in Groningen vele skateparken, een echte buiten skeelerbaan en diverse aanbieders van skaten en skeeleren.

Andere sporten 

Op Sport050 vind je nog veel meer sporten en aanbieders van sport in Groningen. Ook voor de fanatieke buitentrainer of de meer ontspannen buitenbeweger. Er is altijd een (buiten)sport of activiteit die bij jou past!