Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Lekker buiten bewegen

Genoeg mogelijkheden in Groningen

Ga naar buiten en ontdek welke sport- en beweegactiviteiten je in Groningen kunt doen. Het is steeds duidelijker dat sporten en bewegen goed voor je is om gezond te blijven. Helaas worden we door de coronaregels beperkt in wat we kunnen en mogen, Maar ook met de coronaregels is er vanalles mogelijk. Het wordt weer mooier weer, het blijft langer licht, dus tijd om naar buiten te gaan om te bewegen. Wij hebben een aantal activiteiten voor je verzameld. Lekker wandelen of fietsen in Groningen of een online workout thuis in de tuin als het mooi weer is.

Wandelen

Waarschijnlijk ken je je buurt nu al uit je hoofd, door de wandelingen die je in de buurt maakt, maar er zijn ook heel veel andere leuke wandelingen in Groningen die je kunt gaan doen. 

Hardlopen

Voor hardlopen heb je niet veel nodig, een paar schoenen, een goede route en misschien een hardloopapp of sporthorloge. In Groningen zijn er verschillende gemarkeerde routes en leuke plekken om hard te lopen in de natuur of samen met een vriend of vriendin. 

Fietsen

Bijna iedereen in Nederland heeft een fiets, dus trek er op uit met de fiets. In en rondom Groningen zijn er vele fietsroutes. Groningen is niet voor niets dé fietsstad van Nederland. Fietsen is ook een ideale activiteit om met je (klein) kinderen te doen. Heerlijk een rondje in de zon. 

(Mentale) workouts

Er zijn afgelopen tijd heel veel online workouts en challenges gemaakt door sportscholen, yogascholen, personal trainers en anderen. Ook onze sportambassadeurs hebben een aantal workouts voor je opgenomen. Pak je laptop, telefoon of tablet, zoek een plaatsje in je tuin of woonkamer en doe mee.

Buitenzwemmen

Vanaf donderdag 1 april, kun je weer in het verwarmde Openluchtbad de Papiermolen zwemmen. Je moet vooraf een tijd reserveren. Bekijk de openingstijden en de regels.

Ook zijn er in Groningen veel mogelijkheden om in buitenwater of open water te zwemmen.

Andere sporten

Er zijn ook nog heel veel andere sporten die je kunt gaan doen, zoals verschillende watersporten, tennis en bootcamp. Hier op de website, kun je onder sporten, alle sporten vinden die in Groningen mogelijk zijn. Je vindt hier de contact informatie van de sportaanbieders en kunt kijken of ze nu ook activiteiten organiseren. Sta je als aanbieder hier nog niet bij? Vul dan het formulier in en we zetten jouw sportclub er tussen.