Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

BuitenTrainen

Je mag weer buitensporten: haal het beste uit jezelf!

We mogen weer buiten sporten! Dat mocht natuurlijk altijd al alleen, maar nu ook in groepjes. Dit is de perfecte tijd om buiten hard te trainen om je doelen te bereiken. De ideale periode om te werken naar een fit lichaam voor de zomer. Of om eindelijk eens dat sportieve doel te halen voor hopelijk een wedstrijd of topprestatie in het najaar. Met je eigen tools werk jij aan jouw persoonlijk doel. Buiten zijn er volop conditie en krachtsporten te doen. Sport050 biedt je op dit platform alle informatie over sporten die bij jou passen. 

Bootcamp

Je traint in een kleine groep onder begeleiding van een instructeur buiten met je eigen lichaamsgewicht en hulpmiddelen zoals kettlebelt of ruigere of natuurlijker materialen zoals boomstammen of banden. Het is een intensieve training waarbij je werkt aan kracht en uithoudingsvermogen. Heerlijk helemaal stuk gaan in de buitenlucht. In de gemeente Groningen zijn er meerdere aanbieders van Bootcamp. 

Calisthenics

Letterlijk betekent dit 'mooie kracht', oftewel door training werken aan esthetiek en lichaam. Je gebruikt geen aparaten of gewichten maar alleen je eigen lichaamsgewicht. Via verschillende oefeningen werk je aan kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie. Aan de Vrydemalaan verzorgt o.a. Movement Instinct trainingen. 

Personal training

Iedereen is verschillend en heeft verschillende doelen als het om sport gaat. Met een personal trainer werk je aan je persoonlijke doel en trainingsplan. Een personal tainer motiveert je om beter en sterker te worden en kan je vaak mentaal ook goed helpen. Afgelopen periode hebben wij ook via social media verschllende workouts gedeeld van een personal trainer. Ben je op zoek naar eentje in Groningen? Bekijk de lijst van Personal trainers in Groningen

Hardlopen

Wil jij het hardlopen naar een hoger niveau tillen. Je hebt natuurlijk al je sporthorloge, apps op telefoon geïnstalleerd en al rond gekeken naar trainingsschema's om jouw doel te bereiken. Bij een loopgroep of atletiekvereniging kom je net even wat verder. Ze kunnen je helpen om je techniek te verbeteren of om een persoonlijk trainingsschema te maken. Bekijk alle hardloopverenigingen. 

Triathlon

Een mooie sport waarbij je zwemmen, hardlopen en wielrennen combineert. Het is echt een combi duursport, waarbij je het uiterste van je lichaam vraagt. Een sport voor mensen die van uitdaging houden. De klassieke, hele triathlon, ook wel Ironman genoemd, bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Er zijn ook variaties op deze afstanden zoals een 1/2, 1/4 of 1/8. En zelfs met andere combinaties van sporten zoals duathlon of run-swim-run. Ook trainen voor een triatlhon? Bekijk de triathlon verenigingen.

Zwemmen

In het buitenbad of juist in open water heerlijk trainen. Iedere dag sneller of meer meters maken. Zwemmen is ook een ideale sport om je conditie te verbeteren én om al je spieren te trainen. Je krijgt er een atletisch lichaam van. Er zijn in Groningen vele buitenzwembaden en zwemplassen waar je kunt zwemmen. Wil je echt beter worden in buitenzwemmen doe dan mee met AquaTech Open water zwemmen. 

Virtuele sportevenementen

Heb je wel eens gehoord van 'Keep Moving'? Keep Moving is een gratis platform waarop je (kosteloos) aan verschillende virtuele loop-, fiets- of wandelevenementen kunt meedoen. Het platform is actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en er zijn door mensen al zes miljoen kilometers bij elkaar afgelegd. Zo kan je ook de virtuele versie van de Urban Walk Groningen lopen! Lijkt jou dit leuk? Neem dan gauw een kijkje op de website van Keep Moving! 

Andere sporten

Op Sport050 vind je nog veel meer sporten en aanbieders van sport in Groningen. Ook voor de gezonde buitensporter of de meer ontspannen buitenbeweger. Er is altijd een (buiten)sport of activiteit die bij jou past!