Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ronde van Groningen Toertocht

jun
3

Ronde van Groningen Toertocht


Ronde van Groningen Toertocht

Het is Dé Strijd der Elementen voor de beste amateurs in het voorjaar: Dé Ronde van Groningen. De Ronde wordt sinds 1979 georganiseerd.

En er is goed nieuws: Zondag 3 juni is de Toerversie van de Ronde van Groningen terug! Er kan gekozen worden tussen de afstanden 80 en 150 km.

Start en finish zijn bij het clubhuis van de NWVG op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Er is voldoende gratis parkeerruimte.U wordt ’s morgens verwelkomt met gratis koffie of thee en échte Groninger Koek. De route zal nagenoeg gelijk zijn aan die van de wedstrijdeditie. De route voert door de bekende streken als het Hoogeland en het Westerkwartier gaan. Prachtige wegen worden afgewisseld met doorkomsten door de karakteristieke dorpen.

De route wordt duidelijk uitgepijld. Onderweg kunt u bijtanken bij de verzorgingspost. Bij de finish wacht een heerlijke kop echte Groninger snert.

De opbrengst van de toertocht komt ten goede aan de John Schokker Foundation. Deze stichting ondersteunt jonge talentvolle sporters in hun weg naar de top.