Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Basketbal interland: Nederland - Roemenië

jun
28

Basketbal interland: Nederland - Roemenië


Basketbal interland:  Nederland - Roemenië

Het belang van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië op 28 juni in Groningen is duidelijk. Winnen moet, met minstens 7 punten verschil. Want dan is het zo goed als zeker dat de Orange Lions in september aantreden in de laatste kwalificatieronde.

Tegen de Roemenen speelde Nederland tot nu toe 26 keer. Daarvan eindigden 11 ontmoetingen in een zege.

Spannend was het vaak: bij liefst 17 van de 26 wedstrijden was het verschil 7 punten over minder. De laatste zes jaar zat er in alle uitslagen 6 of 7 punten tussen beide landen.

In de basketbalhistorie wisten de Orange Lions 3 keer met meer dan 7 punten van Roemenië te winnen.

Op zondag 1 juli komt Italië naar Groningen. Ook die wedstrijd blijft relevant, zelfs als ruim van Roemenië is gewonnen. Want de resultaten uit de eerste ronde tellen mee in de volgende kwalificatieronde.

De Roemenen treden in hun laatste wedstrijd aan tegen Kroatië. Dat heeft in tegenstelling tot de eerste vier wedstrijden deze keer de beschikking over de NBA-spelers Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers) en Dario Saric (Philadelphia 76ers).

Kaarten voor de beide thuiswedstrijden vind je hier.