Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen Swim Challenge

aug
25

Groningen Swim Challenge


Groningen Swim Challenge

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als de drie vorige edities zal voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen, ditmaal op zaterdag 25 augustus 2018!

Dit jaar zal de vijfde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten en vieren we dus het eerste lustrum. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen twintig teams en in totaal honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Wil jij, bijvoorbeeld samen met enkele vrienden, clubgenoten of collega’s, de uitdaging aangaan? Kijk op onze website of één van de social media kanalen en wie weet lig jij op 25 augustus nog voor de dageraad in het water in de idyllische haven van het pittoreske Zoutkamp, aan de voet van het nationaal park Lauwersmeer.