Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Bommen Berendloop

aug
26

Bommen Berendloop


Bommen Berendloop

Dit jaar vindt de 16e editie plaats van de Bommen Berendloop, een hardloopevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd rondom 'Gronings Ontzet'. Het parcours kent overwegend groene routes, waaronder door natuurgebied de Onlanden, en voert door de drie gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. Alle deelnemers lopen met een BibTag. Dit is een chip die is opgenomen in het startnummer. Daardoor is voor iedere deelnemer de gelopen tijd na afloop zichtbaar op uitslagen.nl . De Halve Marathon is opgenomen in het Loopcircuit Noord-Nederland .

Kidsrun

Speciaal voor de jonge sportievelingen is er de Kidsrun. Zelfs de allerkleinsten kunnen hieraan meedoen op de 400 meter atletiekbaan! 
Tarief t/m 11 augustus 2018: € 5,00 (na-inschrijving: € 6,00). Er kan nu ook met PIN worden betaald, dat kan contactloos of met een betaal app.

De Kidsrun is verdeeld in twee afstanden en vier leeftijdscategorieën:
600 meter voor kinderen van 4 en 5 jaar
600 meter voor kinderen van 6 en 7 jaar
1000 meter voor kinderen van 8 en 9 jaar
1000 meter voor kinderen van 10 en 11 jaar.

Familie en bekenden kunnen aanmoedigen langs het parcours of vanaf de grote tribune. Voor de jongste deelnemers is het toegestaan dat er één begeleider meeloopt.

De begeleider mag op de baan meelopen, maar de deelnemer moet alleen over de finish komen.

U kunt zich opgeven voor verschillende afstanden (van 6, 10 of 21 km). De start en finish is op de Atletiekbaan van Groningen Atletiek.