Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek - Daily Mile OBS Karrepad

sep
26

Nationale Sportweek - Daily Mile OBS Karrepad


Nationale Sportweek - Daily Mile OBS Karrepad

Het idee van de Daily mile is eigenlijk heel simpel; 15 minuten per dag rennen, wandelen of joggen. Het kán en mag allemaal! Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt tussen de reguliere lessen door waarbij kinderen gewoon hun eigen kleding aanhouden. De impact van een kwartiertje bewegen per dag kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan. Er zijn daarom al veel basisscholen in Nederland die de Daily mile hebben geintroduceerd.

Ook Karrepad is enthousiast en daarom wordt er eind september 2018 gestart met een pilot Daily Mile. Uiteraard gaan we deze gelegenheid feestelijk openen met niemand minder dan de ambassadeur van de Daily Mile, Erben Wennemars en de wethouder van Sport, Paul de Rook. De kinderen van groep 3 tot en met 8 lopen tijdens het openingsevent allemaal de Daily Mile. Erben zal de warming-up verzorgen en de kinderen opwachten bij de finish. Daar krijgen alle kinderen persoonlijk een waterbidon uitgereikt.

Het openingsevent vindt plaats op woensdag 26 september 2018, tijdens de Nationale Sportweek, van 08.45 uur tot 10.00. Van november 2018 tot februari 2019 zullen de klassen 3A, 5B en 5C de Daily Mile gaan uittesten.

We hopen natuurlijk dat er in 2019 meerdere basisscholen in Groningen zijn die aan de slag willen met de Daily Mile. Voor meer informatie over de Daily Mile zie: https://jongerenopgezondgewicht.nl/initiatieven/the-daily-mile