Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen on Ice

nov
22

Groningen on Ice


Groningen on Ice

Vrieskou of niet, vanaf 22 november kunnen de schaatsen weer uit het vet! Vanaf die dag wordt de Grote Markt ruim zes weken lang omgetoverd tot een mega ijsbaan. Dat betekent volop zwieren en zwaaien, en dat middenin de binnenstad en onder het toeziend oog van de Martinitoren.

De schaatsbaan is zo’n 600 vierkante meter groot en wordt sfeervol verlicht en aangekleed rondom het thema ‘frozen’. Handig: de baan is overdekt waardoor er ook bij slecht weer ook gewoon geschaatst kan worden. De ijsbaan ligt tegen het VVV-kantoor, zodat de trappen van het gebouw dienen als tribune. 
Uitgeschaatst? Dan kun je neerploffen op het terras voor een (warm) drankje of wat lekkers. Vanaf het terras heb je uitzicht op de schaatsbaan.  

Activiteiten
Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals (Grunn) curling en een ijshockeycompetitie. Elke woensdagmiddag zijn er kinderactiviteiten, met speciale kindermuziek en ook kunnen ze meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Elke vrijdagavond is het helemaal swingen geblazen: dan schalt er discomuziek uit de speakers.

De ijsbaan is elke dag van 11.00 uur tot 23.00 uur geopend, met uitzondering van de feestdagen. Toegang tot de ijsbaan kost € 4,- en schaatsen zijn te huur voor € 3,50 extra.