Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportcentrum Kardinge 25 jaar!

feb
9

Sportcentrum Kardinge 25 jaar!


Sportcentrum Kardinge 25 jaar!

In 2019 bestaat Sportcentrum Kardinge 25 jaar. Tot 1993 waren de ijsbaan van Groningen in het Stadspark en het zwembad in het Noorderbad gevestigd.  De laatste bleek niet meer geschikt voor de zwemsport en het Stadspark was rijp voor bebouwing. In verband met de uitbreiding van de wijken aan de Noordoost kant van de Stad Groningen waren daar nieuwe sportvoorzieningen nodig. Het nieuwe Sportcentrum Kardinge met ijsbaan en zwembad was hiervoor de oplossing. Daarnaast werd het recreatiegebied ontwikkeld waarin sport en ontspanning de pijlers moesten zijn. In de loop der tijd is het complex uitgebreid en zijn er nieuwe sporten bij gekomen. De naam Kardinge is afgeleid van de naam van het riviertje Kardingermoar.

Feestdag 9 februari 2019

We hebben een feestlijke programma samengesteld van sport en entertainment voor al onze gasten. Je kunt zo mee doen met de activiteiten. Voor sommige activiteiten moet je je in verband met het maximaal aantal deelnemers van te voren aanmelden. De hele dag zal er een dweilorkerst rond lopen en zal clown Joepie voor de kinderen ballonnen vouwen. Het programma van de hele dag van de verschillende onderdelen vind je hier.