Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nederland - Estland (EK kwalificatie)

okt
23

Nederland - Estland (EK kwalificatie)


Nederland - Estland (EK kwalificatie)

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdag 23 oktober hun eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd op eigen bodem in Groningen. Het eerste fluitsignaal van het treffen met Estland klinkt om 19.30 uur.

Aanvankelijk zou de equipe van bondscoach Sarina Wiegman in april van dit jaar al het stadion van de plaatselijke FC aandoen, maar als gevolg van de corona-ontwikkelingen werd het duel destijds uitgesteld.

Het is de tweede keer dat de vrouwen van Oranje het stadion van FC Groningen aandoen. De eerste keer was op 24 oktober 2017, toen de Leeuwinnen voor een uitverkocht huis met 1-0 van Noorwegen wonnen.

Publiek
Het is op dit moment nog niet duidelijk of de interland al dan niet met (beperkt) publiek mag worden gespeeld. De ticket(s) die Oranjefans in april hadden aangeschaft voor de ontmoeting met de Estse vrouwen, blijven in principe ook voor 23 oktober geldig. Tickethouders krijgen persoonlijk bericht op het moment dat er meer duidelijkheid is over het wel/niet spelen met (beperkt) publiek.

EK in zomer 2022
Het Europees kampioenschap in Engeland is vanwege de verschuivingen op de sportkalender met een jaar verplaatst naar de zomer van 2022. De OranjeLeeuwinnen zijn momenteel koploper in groep A met 18 punten uit zes duels.