Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Chess Festival Groningen

dec
12

Chess Festival Groningen


Chess Festival Groningen

Schaakfestival Groningen is een schaaktoernooi dat sinds 1963 jaarlijks in de kerstperiode in Groningen wordt gespeeld. Speeldagen van het 9-rondige toernooi zijn 21 t/m 30 december met een rustdag op eerste kerstdag. Deelname is (afhankelijk van de KNSB-rating) mogelijk in de grootmeestergroep, de A-groep, B-groep en C-groep. Daarnaast zijn er (op KNSB-rating ingedeelde) groepen die voor de kerst (4-kampen) en vanaf tweede kerstdag een 5-rondig toernooi spelen en is er (op basis van invitatie) vaak een extra wedstrijd voor grootmeesters zoals een invitatiegroep of een tweekamp.

Verder wordt een Grand prix georganiseerd voor jeugdspelers, het Groningen studen schaakkampioenschap en het Nederlands kampioenschap snelschaken voor studenten.

Meer informatie https://chessfestival.nl/informatie/