Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Opening DreamCourt Orionpark

sep
19

Opening DreamCourt Orionpark


Opening DreamCourt Orionpark

Het basketbalveld in het Orionpark in Paddepoel, bij de Grote Beerstraat, is omgeturnd tot een waar kunstwerk, door Joram Roukes en Shon Price van DreamCourts. Zij lieten zich inspireren door jongeren uit de buurt en hebben in augustus de tegels van het basketbalveld beschilderd. Daarbij kregen ze ook enkele dagen hulp van enthousiaste kinderen uit de buurt.

De jongeren hebben in de vorm van workshops mee geschilderd. Een toffe ervaring, maar de kunstenaars hopen ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor de leefomgeving aan te wakkeren en sporten te stimuleren. Om dit in goede banen te leiden, is er vanuit de gemeente intensief samengewerkt met onder meer WIJ jeugdwerk, de cultuurcoach, de buurtsportcoach en de JOGG-regisseur. Het DreamCourt in Paddepoel wordt in de Nationale Sportweek op zondagmiddag 19 september feestelijk geopend, tussen 14.00 en 18.00 uur. Basketballers zullen clinics en demo’s verzorgen en er zijn meerdere activiteiten, verzorgd door Urban House Groningen