Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Lancering Topsport Skillbox

sep
22

Lancering Topsport Skillbox


Lancering Topsport Skillbox

De bewegingsvaardigheid onder basisschoolkinderen gaat de laatste jaren achteruit. Onderzoek laat zien dat kinderen minder bewegingsvaardig zijn dan 10 jaar leden en dat deze bewegingsvaardigheid tijdens de coronapandemie nog verder is afgenomen. Dat is zorgelijk omdat een goede motoriek de beste voorspeller is voor een leven lang bewegen. Het project Topsport Skillsbox heeft als doel om de breed motorische bewegingsvaardigheid van kinderen te ontwikkelen. We willen dit doen door kinderen uit te dagen om in de pauze op het schoolplein verschillende beweegvormen met materiaal uit de skills box te proberen. 

Op donderdag 22 september om 10:35 uur wordt de eerste skillsbox uitgereikt aan de kinderen van IKC Dom Helder Camara, Onnemaheerd 2 in Groningen.

De Groninger topsportclubs FC Groningen, Lycurgus, Donar en Martini Sparks hebben samen met de gemeente Groningen, Alfa-college, Hanze Hogeschool, Golazo, Bslim, Sport050, Jongeren op gezond gewicht (JOGG) en het Jeugdfonds Sport & Cultuur de handen ineen geslagen om een ‘topsport skills box’ te ontwikkelen. Deze skills box bevat veel sport- en spelmateriaal en beweegkaarten waarmee een breed palet van pleinspelen mogelijk is.