Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

NSW op school

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, van 15 t/m 24 september, willen we dat zo veel mogelijk kinderen en jeugd plezier beleven in sport. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht om sport op jouw school maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Om het jou makkelijk te maken hebben we drie pakketten geselecteerd waarvoor je je als school kan aanmelden. Je kunt als school kiezen voor deelname aan de Sportieve Opening van het Schooljaar op 22 september of je gaat tijdens de sportweek voor één van de workshops over gezonde voeding. Beide mag natuurlijk ook!

Pakket A: Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek de Sportieve Opening van het Schooljaar. Op 22 september 2023 zetten wij scholen in Groningen letterlijk in beweging. Wij bieden jouw school de mogelijkheid tot het laten verzorgen van toffe sportieve clinics, zoals powerkiten, boksen of driftbiken. Deze clinic zal gratis worden verzorgd door een sportaanbieder bij jou uit de buurt. Aanmelden voor de Sportieve Opening van het Schooljaar is niet meer mogelijk.

"De kinderen waren dolenthousiast over driftbiken op de skeelerbaan."

Arjen van Zanten, vakdocent in Ten Boer

Pakket B: Gezonde stickers plakken met FitGaaf!

In de Nationale Sportweek, maar ook daarna organiseert FitGaaf! gezonde workshops op basisscholen. Tijdens deze workshops leren kinderen op een leuke manier om gezonde keuzes te maken in eten, drinken, bewegen en slapen. Daarna gaan kinderen én hun ouders/verzorgers 3 weken thuis gezonde stickers plakken. Zo wordt er speels geleerd over wat er nodig is voor een gezonde leefstijl, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net wat beter kan. Na 3 weken is er weer een leuke afsluiting in de klas. Wil jij met jouw klas kans maken op een 3-weeks FitGaaf! programma? Geef jouw school dan hier op. Wie weet maken jullie kans op een leuke, interactieve workshop over gezonde voeding.

Pakket C: Kookworkshops met Stichting Kind en Voeding

Tijdens de Nationale Sportweek, maar ook daarna organiseert Stichting Kind en Voeding kookworkshops op basisscholen. De dames van Stichting Kind en Voeding gaan samen met de kinderen aan de slag in de keuken op school. Ze leren de kinderen wat gezond eten en drinken is. En laten de kinderen hun eigen smoothie of gezonde snack maken. Je kan als school kiezen welke jouw voorkeur heeft (smoothie of gezonde snack). En natuurlijk mogen de kinderen het daarna lekker op eten of drinken. Zo leren ze dat gezond eten en drinken ook écht heel lekker is. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.