Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

FC Groningen project "Gezond Scoren" opnieuw langs de basisscholen

FC Groningen project "Gezond Scoren" opnieuw langs de basisscholen

Het project
Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen uit groep vijf tot en met acht. Het is een zes weken durend project wat afgesloten wordt met een gezondheidsquiz. Iedere week staat in het teken van een gezondheidsthema, die voorafgaand aan het project zijn aangeleverd door de GGD. De gezondheidsthema’s van Gezond Scoren 2018 zijn: ontbijten, groente & fruit, water drinken, bewegen, geluk en slapen. Ter introductie van de gezondheidsthema’s heeft FC Groningen video’s opgenomen die aan het begin van de week in de klas kunnen worden vertoond. In iedere video fungeert een speler van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. Daarnaast wordt per thema een werkboek aangeleverd. Docenten kunnen naar eigen invulling het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma. Het project start in week 39 met een kick-off en loopt door tot en met week 46. Het doel van Gezond Scoren is om kinderen (8-12 jaar) en hun ouders bewust te maken en daadwerkelijk aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Door gebruik te maken van sportidolen en de inspirerende sportomgeving van FC Groningen krijgen deelnemers een extra stimulans om hun best te doen. 

Gezondheidsquiz
Doet uw school actief mee aan het project, dan maakt uw school kans om uitgenodigd te worden voor de gezondheidsquiz. Kinderen en ouders van drie verschillende basisscholen worden in de gezondheidsquiz getest op hun kennis over de zes thema’s van Gezond Scoren. Door deelname aan de quiz maakt uw school kans op fantastische prijzen. 

Voordelen
Wat biedt Gezond Scoren uw school:

  • Zes weken leren over een gezonde leefstijl door middel van een laagdrempelig project
  • Filmpjes over gezondheidsthema’s met spelers van FC Groningen als rolmodel 
  • Kaartenactie: u ontvangt kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen 
  • Fotoactie: u maakt kans op een rondleiding door het stadion 
  • Kans op een Meet & Greet met een van de spelers 
  • Vrijheid en eigen invulling van het project

Interesse
Bent u geïnteresseerd in het project en wilt u uw school aanmelden voor het project Gezond Scoren vul dan het daarvoor bestemde aanmeldformulier in en stuur het ingevulde formulier via de mail naar hansvantamelen@fcgroningen.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.fcgroningen.nl/maatschappelijk en voor vragen kunt u mailen naar bovenstaand adres.