Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen is een nieuwe openbare sport- en beweegplek rijker

Groningen is een nieuwe openbare sport- en beweegplek rijker

Aan de Verzetsstrijderslaan, ter hoogte van nummer 4, kunnen bewoners, studenten en medewerkers van Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek om te sporten en elkaar ontmoeten. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners, medewerkers en studenten stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. De officiële opening vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september.

Officiële opening
Wethouder Sport Paul de Rook en bestuurder van Noorderpoort, Rob Schuur openen de nieuwe sport- en beweegplek op feestelijke wijze tijdens de Nationale Sportweek op dinsdag 25 september om 16 uur. Naast het bekendmaken van de nieuwe naam van de sport- en beweegplek, kunnen bezoekers diverse sportclinics bezoeken tijdens het openingsprogramma.

De sport- en beweegplek is per direct openbaar voor het publiek. Je kunt er basketballen op een volwaardig veld, voetballen en trampolinespringen. Ook zijn er fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Voor wie liever ontspant, zijn er verschillende zitplekken en een schaak/damtafel.  

Proces
Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek stonden de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken geweest bij de voorbereidingen. Dit is onder andere gebeurd via het afnemen van enquêtes.. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling, inrichting en naamgeving van de sport- en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.

Financiering
De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. Huis voor de Sport Groningen heeft, in opdracht van de provincie Groningen, het proces begeleid.