Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportpark Esserberg ook rookvrij gebied

Sportpark Esserberg ook rookvrij gebied

Sportpark Esserberg aan de Rijksstraatweg in Haren is rookvrij. De vaste bespelers, Be Quick 1887, Helpman en Rugbyclub Groningen zijn op weg naar een Rookvrije Generatie.

De Esserberg is niet het eerste sportcomplex van de gemeente Groningen dat rookvrij is. Zo is het atletiekcentrum in het Stadspark sinds januari rookvrij. Ook de voetbalverenigingen Velocitas in het Stadspark, Amicitia VMC op Coendersborg, GRC Groningen op Corpus den Hoorn, HFC’15 in Hoogkerk doen mee. Ook Dijkmansport en het Helperzwembad en Zwembad de Parrel. Daarnaast is bij sportcentrum Kardinge een rookvrije zone. De hockeyclub GHHC Groningen in Haren is ook rookvrij.

Het streven is om zoveel mogelijk sportparken rookvrij te krijgen om het roken in bijzijn van kinderen te ontmoedigen.