Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportkoepel Groningen en gemeente eens over inrichting Gelijk Speelveld

Sportkoepel Groningen en gemeente eens over inrichting Gelijk Speelveld

Met een persconferentie en door middel van het onthullen van een doek aan het doel van voetbalclub CVV Oranje Nassau, hebben voorzitter van de Sportkoepel Groningen, Bram Reudink, en wethouder Paul de Rook laten weten het eens zijn over de inrichting van het Gelijk Speelveld.

Het Gelijk Speelveld is één van de opdrachten uit het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen. Er zijn in het verleden verschillende werkafspraken gemaakt met verenigingen over eigendom en vergoedingen. Hierdoor is een ongelijkheid ontstaan tussen de buitensportverenigingen. Het is de wens van de clubs, de Groninger Sportkoepel en de gemeente, om de ongelijkheid in vergoedingen en de onduidelijk van eigendomssituaties recht te trekken en een "Gelijk Speelveld" te creëren.

Het Gelijk Speelveld bestaat uit twee onderdelen: namelijk vergoedingen en eigendom. De gevolgen van het Gelijk Speelveld zijn voor verenigingen verschillend. Sommige verenigingen gaan door de afschaffing van bestaande regelingen en de invoering van de twee herijkte vergoedingen er financieel op vooruit, andere verenigingen gaan er (fors) op achteruit. Wat betreft het eigendom van gebouwen hebben de clubs de keuze uit het eigenaarschap van het gebouw of het betalen van huur.

Klik hier voor meer informatie over het Gelijk Speelveld.