Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Week tegen Kindermishandeling

Week tegen Kindermishandeling

Dit jaar is de Week tegen Kindermishandeling van maandag 19 tot en met zondag 25 november, gevolgd door de Week zonder Geweld van maandag 26 november tot en met zondag 2 december. Weken waarin de gemeente, samen met Veilig Thuis Groningen, een oproep doet: Maak het verschil! Hierbij vragen wij sportclubs om binnen de vereniging aandacht te besteden aan deze campagne.

Campagne
De week en de campagne staan in het teken van het thema: Iedereen kan iets betekenen voor een vriend(in) of klasgenoot dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken: een praatje maken, even vragen hoe het gaat. Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2018 is dan ook: Ik maak het verschil. Door te delen wat jij doet of zou doen als je je zorgen maakt om een vriend(in) of klasgenoot, moedig je anderen aan ook iets te doen. Hiermee sluiten we aan bij het landelijke thema. In de campagne richten we ons op de jongeren.

De campagne wordt maandag 19 november gelanceerd door wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen.

Posters en filmpje
Voor de campagne zijn posters ontworpen. Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen/jongeren weten wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken over een vriend(in), klasgenoot of iemand uit de buurt, vragen wij sportclubs om posters binnen hun instelling/vereniging op te hangen. Op de posters verwijzen wij ook naar de website van Veilig Thuis. Op deze website is een speciale pagina gemaakt met informatie over wat jongeren kunnen doen en bij wie ze terecht kunnen (veiligthuisgroningen.nl/maakhetverschil).  

Voor vragen over de campagne of de weken of om posters willen bestellen, dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente.