Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sportcentrum Europapark officieel geopend

Sportcentrum Europapark officieel geopend

Het Sportcentrum Europapark is afgelopen woensdag 14 november officieel geopend door wethouder Paul de Rook en voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, Rob Schuur.

In oktober 2013 is een voorbereidingskrediet aangevraagd voor het ontwikkelen van het Sportcentrum Europapark. Het officiële startmoment van de bouw was 6 september 2017 (iets meer dan een jaar geleden!). Het sportcentrum is gebouwd op de voormalige trainingsvelden van FC Groningen en is onderdeel van de zogenaamde “Sportcarrousel”. Onderdeel hiervan was het verplaatsen van de trainingsvelden FC Groningen naar Corpus den Hoorn, nieuwbouw Sportcentrum Europapark, sluiting Sporthal de Wijert (per 1 januari 2019) en de geplande nieuwbouw van een spelhal bij MFA De Wijert.

Sportcentrum Europapark is ontworpen door VenhoevenCS uit Amsterdam en bestaat uit een sporthal, topsport-turnhal (uniek in Groningen), dojo voor vechtsporten, danszaal, klimzaal en fitnesszaal. Ook zijn er onderwijsruimtes voor het afnemen van examens en er is een café/restaurant. Het Noorderpoort en de gemeente werkten nauw samen in de totstandkoming van het sportcentrum: een echte co-productie van gelijkwaardige  partners. Het nieuwe sportcentrum kent een optimale bezetting: overdag onderwijsgebruik door Noorderpoort; ’s avonds verenigingsgebruik via Sport050 van de Gemeente Groningen.

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe sportcentrum.