Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Herindeling Gemeente Groningen

Herindeling Gemeente Groningen

Vanaf 1 januari 2019 vormen Groningen, Haren en Ten Boer samen de nieuwe gemeente Groningen. Op dit moment werken de drie gemeenten hard aan een goede overgang naar de nieuwe gemeente Groningen. De nieuwe gemeente krijgt twee jaar de tijd om het sportbeleid en -uitvoering te harmoniseren. Daarom blijven de huidige huurtarieven voor sportclubs uit Haren en Ten Boer voorlopig intact. Er komen (beperkte) mogelijkheden voor cofinanciering en topsportevenementen.

Voor de sportclubs in Haren en Ten Boer betekent de herindeling dat ze voor de verhuur van sportruimte en voor het beheer en onderhoud van sportvoorzieningen in het vervolg terecht kunnen bij de directie Sport050 van de Gemeente Groningen.

Online platform
De sportlocaties in Haren en Ten Boer hebben inmiddels een plek gekregen op het online platform van Sport050. We bieden daarnaast sportaanbieders en evenementenorganisatoren een podium op de website. Je kunt je sportclub (via de link) op de kaart zetten en/of je sportieve evenement (via de link) op de kalender plaatsen.