Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Samenwerkingsovereenkomst gemeente en Sportkoepel

Samenwerkingsovereenkomst gemeente en Sportkoepel

Versterken van het contact met sportverenigingen en het beter faciliteren en ondersteunen van de breedtesport, sportclubs en sporters. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst kunnen de Sportkoepel en de gemeente nog steviger samenwerken voor de breedtesport.

Paul de Rook wethouder sport: “Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst heeft de Sportkoepel nu ook formeel de positie om de belangen van de breedtesportorganisaties te vertegenwoordigen. Dit draagt bij aan een beter sportklimaat in Groningen, omdat de Sportkoepel een groot deel van de Groninger sportclubs verbindt. Met de afspraken over Gelijk Speelveld heeft de Sportkoepel de afgelopen tijd haar meerwaarde bewezen.”

Bram Reudink, voorzitter van de Sportkoepel Groningen: “Het is voor de sport van belang dat de sportverenigingen actief worden meegenomen in nieuw sportbeleid. Dat kan via de Sportkoepel. Zo ontstaat er een beter afgestemd beleid voor de sportclubs wat leidt tot meer tevredenheid. Dit komt ten goede aan de sport in Groningen.”

Afgelopen najaar heeft de gemeente samen met de Sportkoepel afspraken gemaakt over het invoeren van het Gelijk Speelveld voor buitensportclubs. Ook heeft sportkoepel de gemeente geadviseerd over ontwikkelingen in de breedtesport.