Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Sporty 4de tijdens NK Mascotteschaatsen

Sporty 4de tijdens NK Mascotteschaatsen

Sportpromotor van Groningen én mascotte van Sport050, Sporty, heeft gisteren geen podiumplek weten te bemachtigen tijdens het Open NK Mascotteschaatsen. De trofee van gerecyclede mobieltjes ging naar mascotte WUS van Sportboulevard Dordrecht.

Het Open NK Mascotteschaatsen werd gehouden in de dweilpauzes van het NK Allround & Sprint in Thialf. De deelnemers legden een bochtig parcours af in heats van vier mascottes tegelijk. Het was een afvalrace waarbij de eerste doorging naar de finaleronde. In de voorronde won Sporty nog met overmacht van o.a. Skippy, Ossie de Otter en Maatje. Maar in de finale moest Sporty het - mede door een val - helaas afleggen tegen winnaar WUS, Thialfi en Skaty.

In totaal deden twintig mascottes mee aan het Open NK Mascotteschaatsen. Ook de Groningse mascotte van Donar, Thunder, deed mee. Hij strandde in de voorronde.