Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Coendersborg op weg naar een Rookvrije Generatie

Coendersborg op weg naar een Rookvrije Generatie

In het kader van de Rookvrije Generatie is er gedurende een aantal maanden een groep studenten van de Hanzehogeschool bezig geweest met een project. De groep had vanuit Sport050 de opdracht om onderzoek te doen en een campagne te ontwikkelen om sportpark Coendersborg rookvrij te maken. De studenten hebben hiervoor zelfs een communicatie adviesbureau voor opgericht, ‘Gezond Verstand’ genaamd. Eén van de adviezen is om te beginnen het park rookvrij te maken gedurende de uren dat er veel jeugd op het park is: dus tijdens jeugdtrainingen- en wedstrijden. De focus ligt bij de voetbalverenigingen op dit sportpark: Amicitia VMC, vv Blauw Geel, Cvv Oranje Nassau.

De campagne ‘Helden langs de velden’ is vooral gericht op de ouders, familieleden en vrienden van de voetballertjes. Uit veldonderzoek blijkt namelijk dat bezoekers en supporters bereid zijn om niet te roken waar kinderen bij zijn. Vandaar dat kinderen worden ingezet in de campagne, die inspeelt op het gevoel van de ouder(s). Dit moet zorgen voor meer effectiviteit.

Om het doel te halen kunnen een aantal middelen worden ingezet waarop diverse slogans worden gedrukt: sporttassen, fietsbellen, posters, spandoeken, reclameborden, koffiebekers, voetbalshirts, etc.   

Op basis van de adviezen kunnen betreffende verenigingen de campagne opzetten waardoor de ‘Rookvrije Generatie’ weer een stapje dichterbij komt. Wil je als sportclub ook op weg naar een Rookvrije Generatie, klik hier.