Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Vervanging kunstgrasvelden gemeente Groningen

Vervanging kunstgrasvelden gemeente Groningen

Sport050 is blij met de keuze van de raad om voor de 7 velden die in 2019 worden vervangen over te stappen naar een non-infill toplaag en het aanwezige SBR rubbergranulaat te saneren. Een non-infill toplaag is een betrouwbaar product, dat past bij zowel duurzaamheid als sporttechnische eisen.

Sport050 is sinds het besluit van de raad afgelopen najaar volop bezig met de voorbereidingen. Het inkopen en laten aanleggen van de nieuwe toplaag gecombineerd met de sanering van het aanwezige sbr rubbergranulaat is anders dan gebruikelijk, maar de voorbereidingen verlopen goed en volgens planning. We kijken uit naar de echte zichtbare werkzaamheden op en rond de velden. 

De overstap naar een non-infill toplaag zal niet alleen voor ons wennen zijn, maar ook voor de spelers. Zoals de overstap in het verleden naar een kunstgrasveld met SBR Rubbergranulaat ook nieuw was. De verenigingen die in 2019 een nieuw kunstgrasveld op het sportpark krijgen met non-infill, hebben al de mogelijkheid gehad om te spelen op een non-infill veld. De reacties waren positief!