Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Uitreiking gemeentelijke sportpenningen

Uitreiking gemeentelijke sportpenningen

Wethouder Sport, Inge Jongman heeft donderdag 14 februari op het stadhuis dertien gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan Groninger topsporters. Bijzondere aandacht was er voor dammer Roel Boomstra. Roel won op 13 januari 2019 het wereldkampioenschap Matchdammen 2018 door de Rus Alexander Schwarzman in de barrage te verslaan. Ook in 2016 werd Roel Boomstra al eens wereldkampioen dammen.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden.

Vorig jaar werden de topsportpenningen uitgereikt tijdens het Groninger sportgala. Vanaf 2019 kiest Groningen er voor om de sportpenningen voor topsportprestaties apart twee keer per jaar in het stadhuis uit te reiken. Groningen wil hiermee haar waardering tonen voor de topprestaties van deze sporters.

Daarnaast is de gemeente van mening dat de winnaars van de sportpenningen een inspirerend voorbeeld zijn voor de Groninger jeugd. Zij laten zien wat je kunt bereiken met een combinatie van doorzettingsvermogen en een sportieve leefstijl.

Lijst met winnaars sportpenningen gemeente Groningen:

 1. Jorinde van Klinken, Atletiek
 2. Sophie Souwer, Roeien
 3. Tim Flokstra, Korfbal
 4. Ymkje Clevering, Roeien
 5. Luuk Adema, Roeien 
 6. Melvin Twellaar, Roeien
 7. Marcel Bosker, Schaatsen
 8. Marloes Oldenburg, Roeien
 9. Tijmen Mennink, Roeien
 10. Jorn Haverkort, Roeien
 11. Ilse Kolkman, Roeien
 12. Damion Eigenberg
 13. Roel Boomstra, Dammen