Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Vernoeming fietsbrug Gerard Gibcusbaan

Vernoeming fietsbrug Gerard Gibcusbaan

Donderdagavond 4 april onthulde wethouder Inge Jongman samen met Karin Gibcus de nieuwe naam van de fietsbrug op Sportpark Corpus den Hoorn. De onthulling vond plaats voorafgaand aan de eerste wielerkoers van het seizoen. De fietsbrug op de Gerard Gibcusbaan is vernoemd naar supervrijwilliger Jopie Buiter.

Jopie Buiter overleed vorig jaar november op bijna 80-jarige leeftijd. Iedereen die meedoet aan wielerevenementen in Noord-Nederland kende hem. Naast tientallen jaren vrijwilligerswerk voor verschillende sportverenigingen in Aduard en omstreken, was Buiter decennia lang de ‘supervrijwilliger’ bij vele wielerkoersen in de drie noordelijke provincies. Organisatoren van evenementen loofden de duizendpoot van het noordelijke wielrennen, zoals hij ook wel werd genoemd, vanwege zijn tomeloze inzet voor de wielersport.

In 2015 werd hij door de Koninklijke Wielerunie geëerd voor al zijn verdiensten.