Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Rookvrije Vensterschool Selwerd Paddepoel Tuinwijk

Rookvrije Vensterschool Selwerd Paddepoel Tuinwijk

Op woensdag 24 april heeft wethouder Mattias Gijsbertsen samen met Thomas Koenis, basketballer van Donar, de officiële handeling verricht van de Rookvrije Vensterschool SPT. Het terrein van de vensterschool is vanaf nu rookvrij terrein.

Binnen de Vensterschool Selwerd Paddpoel Tuinwijk zijn een aantal gebruikers gehuisvest, deze gebruikers vormen met z’n allen de beheergroep van de Vensterschool. Naast de gebruikers van de Vensterschool zijn er ook een aantal sportieve voorzieningen, te weten Sporthal Selwerd, Gymzaal Selwerd en Zwembad de Parrel. Roken in een sportieve omgeving is anno 2019 not done.

OBS De Pendinghe
Eén van de grootste gebruikers van de vensterschool is de basisschool de Pendinghe. De school wil de leerlingen minimaal tot niet in aanraking laten komen met rokende personen. Binnen de beheergroep is afgesproken dat we het terrein rondom de Vensterschool tot rookvrij gebied willen verklaren. Leerlingen van de Vensterschool hebben de flyers en posters ontworpen om rokende personen er op te wijzen dat roken binnen het gebied niet meer is toegestaan. Leerlingen zullen ook de rokende personen gaan aanspreken als dat wel gebeurt.

Meer informatie over de Rookvrije Generatie vind je hier.