Naar boven
Sport050 logo

Hèt platform voor bewegend Groningen

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Non-infill kunstgrasvelden Kardinge en Hoogkerk

Non-infill kunstgrasvelden Kardinge en Hoogkerk

Op 25 april jl. zijn twee non-infill kunstgrasvelden, die respectievelijk op sportpark Kardinge en sportpark De Verbetering Hoogkerk gelegd zijn, in gebruik genomen. De velden worden binnenkort definitief gekeurd. Op beide sportparken wordt inmiddels al druk getraind door met name de jeugd. De velden moeten nu eerst “ingespeeld” worden. Dat houdt in dat het zand dat voor de stabiliteit gebruikt wordt goed naar beneden moet zakken, het gras zich moet zetten, etc.

De eerste ervaringen zijn volgens verwachting. Het is even wennen aan spelen zonder infill. Op het non-infill veld op De Verbetering is wat extra zand ingestrooid om de spelers meer grip te geven. Binnenkort zal de leverancier een speciale test doen op het veld op sportpark Kardinge. Spelers gaan bepaalde oefeningen doen die gemeten worden met een high speed camera.

De metingen worden gebruikt om de effecten als doorglijden e.d. te onderzoeken. De resultaten worden gebruikt voor het, verder, verbeteren van dit type kunstgras.