Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Programma Nationale Sportweek 2019 bekend

Programma Nationale Sportweek 2019 bekend

De line-up van de Nationale Sportweek 2019 in Groningen is bekend gemaakt. Van 20 tot en met 29 september staan onder andere het Beweegfestival Oosterparkwijk, een sportinspiratie bijeenkomst voor kaderleden en de Sportieve opening van het Schooljaar op het programma.  

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 16de keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Groningen kiest net als in 2018 voor het thema jeugdsport.

Sportieve Opening van het Schooljaar
In de Nationale Sportweek zijn er allerlei sportieve activiteiten van sportclubs, scholen en bedrijven, maar er vinden ook grotere events plaats. Zo staan er openingen gepland van diverse openbare sportplekken, gaat Bslim on Tour langs scholen in het voortgezet onderwijs, is er een lezing van het Sport Science Institute Groningen, de ThesingeRun en zijn er meerdere beweegfestivals verspreid over de gemeente.

Tijdens de Sportieve Opening van het Schooljaar op vrijdag 27 september worden scholen in Groningen op het schoolplein of in de gymzaal in beweging gebracht. De hogere klassen van het basisonderwijs beleven een sportieve ochtend op Sportpark Corpus den Hoorn. Er zijn al meer dan 20 groepen die zich hiervoor hebben aangemeld!   

Meer informatie over de Nationale Sportweek in Groningen vind je hier