Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Groningen viert de start van het nieuwe sportseizoen

Groningen viert de start van het nieuwe sportseizoen

Groningen staat van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de zestiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Sport doet iets met je! De Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let's #BeActive!

Events in Groningen
We hebben een prachtig programma tijdens de Nationale Sportweek in Groningen, boordevol events om de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Wat dacht je van de spectaculaire opening op de Grote Markt op vrijdag 20 september, de Open Manegedag in Glimmen, meerdere Bewegende Stad festivals in de openbare ruimte, een sport inspiratiebijeenkomst in het Hitachi Stadion, Bslim on Tour, beweegfestivals in Kardinge en Oosterparkwijk, de Thaisner Dörpsrun, de Sportieve Opening van het Schooljaar op Sportpark Corpus den Hoorn en als Grande Finale op 29 september een recordpoging Pasapasdansen in Sportcentrum Europapark.

Sportpromotors
Sport050 heeft diverse bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Habib Kazemi, Arjan Taaij, Roel Boomstra, Margot Boer, Lois Abbingh, Nick den Hamer, Jorinde van Klinken, Sarèl de Jong, Thomas Koenis en Willemijn Bos ondersteunen allemaal de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.