Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Wie wordt Sporter, Sportploeg of Sporttalent van het jaar?

Wie wordt Sporter, Sportploeg of Sporttalent van het jaar?

Tot en met 22 november kan worden gestemd op de genomineerden voor Sporter (m/v) en Sportploeg van het jaar 2019. Het Groninger Sportgala 2019 vindt plaats op maandag 2 december in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens dit feestelijke evenement staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) in de provincie Groningen centraal.

Voor de provinciale sportprijzen zijn de genomineerden per categorie:

Sporter Sportploeg   Sporttalent
Bauke Mollema, wielrennen  FC Groningen onder-17, voetbal   Lonneke Uneken, wielrennen
Lois Abbingh, handbal   NWVG, wielrennen  Jorinde van Klinken, atletiek
Ymkje Clevering, roeien Groningen Atletiek (vrouwen)  Melvin Twellaar, roeien
Roel Boomstra, dammen    

Stemmen op favoriete Sporter en Sportploeg
Tot en met 22 november kunt u  stemmen op uw favoriete Sporter en Sportploeg. Ook vindt u hier meer informatie over alle genomineerden.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

Gemeentelijke prijzen
De gemeente Groningen reikt deze avond de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. De kandidaat voor een bijzondere breedtesportprestatie is door de Adviescommissie voor de Sport voorgedragen. Ook de talentvolle sporters zijn door de Adviescommissie genomineerd en de winnaars van beide prijzen zijn door het college vastgesteld. De drie genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs zijn:

- Romano Postema, voetbal
- Niels Visker, tennis
- Danara Stoppels, atletiek

Klik hier voor meer informatie over de gemeentelijke genomineerden.

Partners Groninger Sportgala 2019
Het Groninger Sportgala 2019 is een gezamenlijk initiatief van acht partners, te weten: Sportplein Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, gemeente Groningen, MartiniPlaza, Noorderpoort, HEALTH i PORT en provincie Groningen. Net als vorig jaar wordt een combinatie gemaakt van de uitreiking van zowel de gemeentelijke als de provinciale sportprijzen. De organiserende partijen zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie Groningen.