Naar boven
Sport050 logo

Hèt platform voor bewegend Groningen

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Coronavirus bereikt sportwereld

Coronavirus bereikt sportwereld

Het is het onderwerp van gesprek de afgelopen weken: Het Coronavirus. In de regio Wuhan in China ontdekten wetenschappers in december 2019 de uitbraak van een nieuw coronavirus. Door dit virus kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen. De afgelopen maanden is het aantal mensen dat besmet is met dit virus enorm gegroeid en dit beïnvloed ook de sportwereld.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en het RIVM houden de verspreiding van het virus met veel aandacht in de gaten. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft over het virus en zij zorgen dat wij als inwoners van Nederland op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Heb je vragen en wil je meer weten over het virus als het gaat over sport? Alles over sport en het coronavirus kan je vinden op de websites van NOC*NSF, RIVM en GGD.