Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Inspiratiesessie NOC*NSF Nationale Sportweek

Inspiratiesessie NOC*NSF Nationale Sportweek

Meer dan 30 vertegenwoordigers van sportaanbieders en andere geïnteresseerden in de Nationale Sportweek kwamen dinsdag 3 maart (200 dagen tot de sportweek) bijeen in Sportcentrum Kardinge. Groningen viert dit jaar in september de 17de NOC*NSF Nationale Sportweek en zet daarmee een week lang de sport in de spotlight. Samen met alle sport- en onderwijsaanbieders in Groningen en met de sportkoepel NOC*NSF vieren we de start van het nieuwe sportseizoen.

De avond werd geopend door een vlog van Arjan Taaij, trainer/coach van Samen.Lycurgus én sportpromotor van de Nationale Sportweek in Groningen. Hierna blikte Arjen Boekema, namens de projectgroep in Groningen, terug op de sportweek in 2019 en nam hij de aanwezigen mee in de plannen (en de reeds bekende initiatieven) voor Groningen in 2020. Het landelijke thema van de Nationale Sportweek is "Sport doet iets me je", dit trekken we door in Groningen maar leggen hierbij de focus op de jeugd. Dat betekent dat we initiatieven gericht op jeugd extra (promotioneel) ondersteunen. 

Egbert Bakker van het Huis voor de Sport Groningen vertelde over het succes van de Sport- en Cultuurhopper, waarvan het aantal deelnemende sportaanbieders en jeugdige deelnemers ieder jaar weer toeneemt. Will Panman van GRC Groningen gaf een presentatie over de voetbalclub Gezond naar de Top, waarna Wineke Holtrop van Team:Fit sportaanbieders concreet handvaten gaf op weg naar een Gezondere Sportomgeving, zoals het aanbieden van gezondere keuzes, maar ook hoe je je clubkas in conditie houdt.

Na de presentaties volgende drie verdiepingsronden. Je kunt de presentaties hier bekijken:

- NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen
- Gezond naar de Top: GRC Groningen
- Op weg naar een Gezondere Sportomgeving: Team:Fit 

Meer informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen vind je op Sport050.