Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Versoepelde regels voor jeugdsport buiten

Versoepelde regels voor jeugdsport buiten

De Nederlandse regering heeft op 21 april de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Voor sport betekent dit een versoepeling – met voorwaarden – voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar.  In dit nieuwsbericht informeren we jullie hoe we de mogelijkheden die er wel zijn met elkaar gaan vormgeven, waarbij de gemeente de regie heeft.

Mogelijkheden sport per 29 april:

  1. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  2. Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  3. Topsporters kunnen binnen en buitentrainingen hervatt­en, op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Er komt vanuit NOC*NSF nog nadere informatie over welke topsporters hiervan gebruik kunnen maken.

Wat blijft vooralsnog gesloten tot 20 mei

  1. Alle sportverenigingen voor leden 18+, sportaccommodaties & fitnessclubs zijn gesloten tot in ieder geval 20 mei.

Sportparken zijn vanaf 29 april beschikbaar voor georganiseerde buitensport voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Dit geldt voor verenigingen, scholen en andere partijen die normaal gesproken sport organiseren (denk onder andere aan Bslim). We willen het gebruik reguleren en alle sportverenigingen, scholen en andere partijen (die normaal gesproken binnen sporten) de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van sportparken. Lees hier de voorwaarden én de wijze waarop we hieraan binnen de gemeente Groningen invulling aan geven. 

Lees de actuele stand van zaken in ons speciale dossier over het Coronavirus.