Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

We krijgen steeds meer ruimte om te sporten en te bewegen!

We krijgen steeds meer ruimte om te sporten en te bewegen!

Na de sportparken en binnenzwembaden kunnen ook de gymzalen en sporthallen hopelijk binnenkort weer open. En dat is natuurlijk geweldig nieuws. Goed nieuws is er ook voor alle liefhebbers van zwemmen in ons mooie openluchtbad de Papiermolen. Vanaf komende maandag kunnen zwemmers hier weer hun baantjes trekken in de buitenlucht. Daarnaast kunnen de vaste klanten ook hun abonnement of 12-kaart weer gebruiken in alle zwembaden. Verder zijn er een aantal updates en wijzigingen voor sport:

 1. Openluchtbad de Papiermolen gaat vanaf 8 juni open voor het banen zwemmen in het 50 meter bad. De ondiepe baden zullen 13 juni open gaan voor recreatief zwemmen.
 2. Vanaf 8 juni kun je je abonnement en 12-kaart weer gebruiken in alle zwembaden van Sport050.
 3. Vanaf vrijdag 5 juni, is het niet meer nodig om het meldformulier op de website van Sport050 in te vullen om je sportactiviteiten aan te melden. De regie van de gemeente voor het georganiseerd buitensporten verdwijnt. Als organisator ben je nu zelf verantwoordelijk. 
 4. De jeugd van 13 t/m 18 jaar hoeft vanaf nu ook geen 1,5 meter afstand meer tot elkaar te houden bij het georganiseerd sporten. Bij andere activiteiten moeten jongeren van 13 t/m 18 jaar wel 1,5 meter afstand houden. Voor 18+ geldt 1,5 meter afstand houden nog wel. 
 5. Ondanks eerdere berichtgeving is het nog steeds niet toegestaan dat ouders en verzorgers buiten het veld, langs de lijn kijken bij de trainingen op de sportparken.
 6. De sportkantines, clubhuizen en terrassen op de sportparken moeten in ieder geval nog dicht blijven tot 1 juli. Een uitzondering hierop zijn de commerciële horecabedrijven op sportparken. Die mogen wel open.
 7. Vanaf 1 juni gaan we de huur van de sportparken weer in rekening brengen. We zijn samen met de Sportkoepel Groningen in overleg om te kijken welk tarief dit gaat worden.
 8. Het gaat goed met het afstand houden in de binnenzwembaden en daarom kunnen er meer mensen per tijdsblok komen zwemmen in het Helperzwembad, Zwembad de Parrel of Zwembad Kardinge. In Zwembad de Parrel is het aantal uren voor banenzwemmen uitgebreid.
 9. Vanaf 8 juni gaan de balies open op tijden dat er banenzwemmen, groepslessen of zwemles is.
 10. Het Helperzwembad en Zwembad de Parrel zijn tijdens de zomervakantie (6 juli t/m 16 augustus) net als ieder jaar gesloten.
 11. De gymzalen en sporthallen mogen, zoals het nu lijkt, weer open op 1 juli.
 12. Vanaf deze week kun je je leskaart van zwemles weer opwaarderen bij de balie. Op zwemlestijden is er een baliemedewerker aanwezig.

Er wordt weer volop gesport in de gemeente Groningen. Dat lees je in onze nieuwsbrief, maar ook in de Sport050 krant die binnenkort weer huis aan huis wordt bezorgd in de gemeente. Een krant boordevol leuke informatie over buiten sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Buiten sporten en bewegen was nog nooit zó lekker!

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates.