Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Update 17/6: Rectificatie versoepeling sportparken

Update 17/6: Rectificatie versoepeling sportparken

Het is een gekke tijd waarin we leven, het Coronanieuws en de versoepelingen volgen elkaar heel snel op en de regels en interpretatie ervan buitelen over elkaar heen.

Gisteren kregen we het bericht dat het nog niet is toegestaan om als ouder, verzorger of belangstellende langs de lijn van het sportveld te staan om te kijken naar de training. Dat stuitte op veel verbazing en onbegrip bij de sportclubs op de sportparken. Dat snappen wij heel goed. Daarom hebben we dit probleem van deze (bijna) niet uit te leggen regel nogmaals bij de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen aangekaart.

We hebben toestemming gekregen van de Veiligheidsregio Groningen dat ouders, verzorgers en belangstellenden wel langs de lijn van het veld mogen staan kijken naar de training van hun kind. Uiteraard met 1,5 meter afstand tot elkaar.

Onze excuses voor de verwarring maar ook graag begrip voor het feit dat het in Coronatijd niet altijd direct duidelijk is. Soms is er sprake van voortschrijdend inzicht en moeten regels daarop worden aangepast. Veel sportplezier!

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates.