Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 gaat door!

NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 gaat door!

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland drastisch minder gesport. Dat terwijl sport helpt om je te wapenen tegen ongezondheid in het algemeen en het coronavirus in het bijzonder. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september onderstrepen wij dat belang van sporten en bewegen nog eens extra samen met sportbonden, clubs, gemeenten, Nederlandse Loterij en andere partners. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen we Nederland, juist nu, te inspireren om (weer) te bewegen.

Nationale Sportweek 2020 van 18 t/m 27 september
Tien dagen lang inspireren we Nederland om een leven lang te genieten van sport ervanuit gaande dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet is aangegeven. Met de sportweek openen we het sportseizoen en geven we de sport een impuls. Grote evenementen zijn helaas nog een no go, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Met behulp van creativiteit en aanpassingsvermogen gaan we er een fantastische week van maken. Klik voor alle informatie over de Nationale Sportweek in Groningen.

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma.