Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Binnen sporten mag ook weer! En meer sportnieuws

Binnen sporten mag ook weer! En meer sportnieuws

Vanaf 1 juli is er meer mogelijk voor verschillende sporten. Dat is hartstikke mooi nieuws, want vanaf die datum mag je ook weer binnen sporten. Buiten sporten is heerlijk maar sommige sporten zijn nou eenmaal meer geschikt om binnen te doen. Je kunt o.a. weer naar fitnesscentra en dansscholen, maar ook een aantal binnensportaccommodaties van Sport050 kun je vanaf 6 juli gebruiken als sportclub of sportgroep. Normaal spelcontact is toegestaan voor alle leeftijden, houd voor en na de training 1,5 meter afstand tot elkaar. Dat geldt ook voor buitensport. Sportkantines en clubhuizen mogen weer open. Dat is wel lekker en gezellig na een intensieve training bij je sportclub, maar natuurlijk ook fijn voor de sportclubs zelf. En je mag je nu ook weer douchen en omkleden in de kleedkamers na het sporten. Vraag jouw sportclub of sportlocatie hoe ze hiermee omgaan. 

Recreatief zwemmen Kardinge en Papiermolen
De versoepeling van de coronamaatregelen zorgt dat er ook in de zwembaden meer kan. In de zomervakantie kun je daarom weer recreatief komen zwemmen in alle baden van zwembad Kardinge en ook voor de Papiermolen zullen we de regels aanpassen. We zijn hard aan het werk om dit zo te organiseren dat we aan de veiligheidsregels blijven voldoen. Houd daarom de berichtgeving op onze website en social media goed in de gaten.

Helperzwembad en Zwembad de Parrel gesloten
Van 6 juli tot en met 16 augustus zijn het Helperzwembad en Zwembad de Parrel gesloten. Je kunt in deze periode zwemmen in Sportcentrum Kardinge en Openluchtbad de Papiermolen met je 12-kaart, abonnement of losse kaartjes. 
 
Andere baden in Groningen
Openluchtbad de Blinkerd in Ten Boer is ook geopend en hier moet je vooraf reserveren. Het zwembad in Hoogkerk is nog niet geopend. Natuurbad Engelbert is sinds deze week weer open.

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates.