Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Het nieuwe sportseizoen gaat bijna weer van start

Het nieuwe sportseizoen gaat bijna weer van start

De zomervakantie loopt alweer richting het einde. De scholen openen over anderhalve week weer hun deuren en ook de sportclubs en sportlocaties maken zich klaar voor een nieuw sportseizoen. Na het abrupte einde van het vorige seizoen is na de zomer nog niet alles weer zoals gewoonlijk. De mogelijkheden om te sporten worden wel steeds groter, maar de anderhalve meter afstand voor en na het sporten blijft de norm. We moeten niet verslappen, om maar eens in sporttermen te spreken. Alleen dan kunnen we samen op een veilige manier genieten van sport. Daarom brengen wij de regels voor het (georganiseerd) sporten nogmaals onder de aandacht.

Sportactiviteit organiseren? Denk aan de regels voor georganiseerd sporten
We hebben voor de zomervakantie steeds meer ruimte gekregen om te sporten en te bewegen. Dat is natuurlijk mooi maar we moeten er samen wel voor zorgen dat dit ook na de zomer veilig kan. Als gemeente, Sport050 als sportservice organisatie, maar ook als organisator van sportactiviteiten. Organiseer je als sportclub of sportaanbieder een sportactiviteit? Dan heb je ook een verantwoordelijkheid richting je leden. Op Sport050 vind je alle voorwaarden om deelnemers veilig te laten sporten.

Binnen zwemmen na de zomervakantie
Vanaf maandag 17 augustus openen het Helperzwembad en Zwembad de Parrel weer de deuren na de zomervakantie. Ook gaat het zwembad van Kardinge weer naar het reguliere rooster. Alle activiteiten, zoals banenzwemmen en de groepslessen, in het zwembad starten weer met de bestaande corona regels. Je moet je nog van te voren aanmelden via de website, maar dat is niet meer per uur, maar per dag. De belangrijkste regel blijft 1,5 m afstand tot anderen (bij volwassenen). Alle andere regels kun je lezen op de website van de verschillende zwembaden.

De zwemlessen voor volwassenen (inclusief vrouwen zwemles) en jongeren zwemlessen starten ook weer. De lessen die op je bandje stonden, zijn in geldigheid verlengd. 

Zie onze speciale Coronapagina voor de wijzigingen en laatste updates.