Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Tijdelijk strengere maatregelen voor sport

Tijdelijk strengere maatregelen voor sport

Vanaf woensdagavond 4 november 22.00 uur tot en met 18 november gelden weer nieuwe strengere maatregelen voor de sport. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Zwembaden zijn gesloten voor alle activiteiten. Eerder leek dat de zwemlessen mochten doorgaan, maar helaas moeten de zwembaden dicht.
  • De ijsbanen mogen vooralsnog open blijven van de Veiligheidsregio Groningen. 
  • De groepsgrootte voor sporten vanaf 18 jaar binnen en buiten is van 4 naar 2 personen gegaan. Er mogen meerdere groepjes van 2 met voldoende afstand van elkaar sporten in een afgebakende ruimte. Je mag niet mengen. Binnen mogen er in totaal niet meer dan 30 personen zijn.
  • Groepslessen mogen niet.

Douchen

Bij de schoonmaak van de sportaccommodaties hebben we gezien dat de douches nog steeds worden gebruikt. Let op! Alleen het bewegingsonderwijs van scholen mag de kleedkamers gebruiken, maar ook zij mogen niet douchen. We moeten met z’n allen zorgen dat we kunnen blijven sporten, dus houd je aan de regels.

Jeugdteams

Er is verwarring ontstaan over of 18 jarigen in jeugd teams wel of niet mee mogen trainen met de spelers van 17 jaar en jonger. De veiligheidsregio Groningen houdt de leeftijd aan. Als je 18 jaar en ouder bent en in een jeugdteam speelt, mag je niet meetrainen en geldt de regel groepjes van max. 2 personen met 1,5 m afstand van elkaar en andere groepen.

Lees alle regels op onze Coronapagina