Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Alle binnensportlocaties dicht, buiten sporten mag wel

Alle binnensportlocaties dicht, buiten sporten mag wel

Er zijn maandagavond 14 december nieuwe, strengere coronamaatregelen bekend gemaakt. Een van de maatregelen is het sluiten van o.a. zwembaden, ijsbanen en sporthallen. Dat geldt zowel voor de recreatieve sporters als de verenigingen en overige sportaanbieders.

Buiten sporten
De buitensport accommodaties mogen open blijven. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen nog steeds samen buiten sporten. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met 2 personen sporten op 1,5m afstand van elkaar. Groepslessen zijn niet meer toegestaan.
 
Binnen sporten
Alle binnen sportaccommodaties moeten dicht. Juist nu het zo belangrijk is om gezond te blijven, krijgen we steeds minder ruimte om te bewegen. Het bewegen en sporten moeten we nu dus vooral alleen en thuis doen. Probeer eens dagelijks een rondje te lopen met je gezin of alleen. Niet alleen loop je je hoofd leeg, maar het is nog gezond ook. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan fietsen of (beginnen met) hardlopen. 

Doe je liever een andere work-out? Online zijn ook allerlei instructies, platforms en filmpjes om dit te doen. Wij hebben er een aantal voor je verzameld op de pagina Coronactief. Hier vind je challenges, oefeningen voor jonge kinderen, pubers en senioren.

Zwemles
Voor de kinderen die leren zwemmen is dit ook weer een tegenvaller. We waren net weer begonnen met de lessen en nu moeten we alweer stoppen met de zwemlessen. Thuis kun je wel oefeningen doen in bad, onder de douche, met een teiltje water of gewoon ‘droog’ oefenen. We hebben een aantal zwemles oefeningen voor je verzameld. 
 
Lees alle regels op onze Coronapagina