Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Tennisvereniging Cream Crackers breidt faciliteiten uit met 3 padelbanen

Tennisvereniging Cream Crackers breidt faciliteiten uit met 3 padelbanen

Padel - de snelst groeiende sport in Nederland - is vanaf medio mei ook te beoefenen op het tennispark van Cream Crackers aan de Laan Corpus den Hoorn. De uitbreiding van de faciliteiten is voor de club de ideale mogelijkheid haar sportaanbod te verbreden. Zowel voor haar eigen leden, als alle andere racketsportliefhebbers uit Groningen en omstreken. Op de padelbanen is iedereen welkom: eenmalige baanhuurders, recreatieve spelers, trainingsleden en competitie spelers. Sido Nijholt, oud-speler in het Nederlandse Padelteam, is aangetrokken de activiteiten bij de club vorm te geven. Zijn ambitie is er een echte padelcommunity van te maken met trainingen, competitieteams en (gezelligheids) toernooien.

Binnenkort wordt met de aanleg van de banen gestart. Naar verwachting zijn deze uiterlijk in mei dit jaar gereed.  Streven is 15 mei de feestelijke opening te laten plaatsen vinden, net voor de start van de padelcompetitie. Hiervoor wordt de Gemeente Groningen zeker ook uitgenodigd, omdat de banen mede door hun subsidie mogelijk zijn gemaakt. Er kan dan eveneens geproost worden op een andere mooie ontwikkeling op het park. Dit jaar wordt de langgekoesterde wens van de jeugd vervuld door 4 minibaantjes voor hen aan te leggen. Hiermee heeft Cream Crackers straks een mooi gevarieerder aanbod voor al haar tennisleden.

Dat padel steeds populairder wordt, is goed te begrijpen. Het is een tactisch, snel en uitdagend spelletje door het gebruik van wanden, dat zich het beste laat omschrijven als een mix tussen tennis en schaken. Hoe beter je als speler de situatie inschat, hoe meer ballen je haalt en dat geeft een kick. Na een paar wedstrijdjes zien padelers vaak al dat ze er beter in worden. Maar wie er echt bedreven in wil raken, dient heel wat “vlieguren” te maken. Daarvoor bieden de drie nieuwe banen vanaf mei alle faciliteiten bij Cream Crackers.

Wie vanaf dit jaar lid wordt bij Cream Crackers, kan zowel gaan padellen als tennissen. Twee sporten voor de prijs van één. Daarbij hoeven geïnteresseerden niet tot mei (tot de banen klaar zijn) te wachten om zich aan te melden bij te club. Ze kunnen nu al terecht om zich aan te aansluiten bij de padelcommunity. Onder aanvoering van Sido worden op dit moment samen met een commissie vele initiatieven opgezet zodat iedereen op een leuke manier kan kennismaken met de sport en Cream Crackers.

Wie meer wil weten over de padelbanen, of zich aan wil melden als lid van de tennisclub kan kijken op: www.creamcrackers.nl of een e-mail sturen aan padel@creamcrackers.nl.