Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Webinars voor sportclubs

Webinars voor sportclubs

Nu de binnensport op slot zit, er niet of nauwelijks samen gesport mag worden, de competities al tijden stil liggen en de kantines gesloten zijn, missen we de sport meer dan ooit. Ondertussen zijn de uitdagingen voor bestuurders en sportieve ondernemers enorm. Met de lente in zicht, is het hopen op versoepelingen, maar ondertussen ligt er een grote uitdaging in het hier en nu. Daarom hebben Huis voor de Sport Groningen en de gemeente Groningen/Sport050 de handen ineen geslagen om jouw sportclub, met een serie webinars, door deze, hopelijk laatste, zware periode heen te helpen. 

In een viertal webinars komen experts aan het woord die kennis en voorbeelden zullen delen waar jouw club weer mee aan de slag kan. Er zal ook ruimte zijn om elkaar te inspireren, want er zijn veel Groningse clubs die wendbaarheid en creativiteit hebben getoond in de afgelopen periode. Samen gaan we er voor dat er ook na de coronacrisis vitale sportclubs zijn die mensen in beweging brengen en de sociale binding mogelijk maken die nu zo gemist wordt.

De onderwerpen van de webinars zijn:

1. Financiële regelingen coronacrisis

Wanneer? Dinsdag 30 maart 2021 (20.00 uur – 21.30 uur)
Voor wie? Bestuursleden (met name penningmeesters) en ondernemers
Door wie? Paul van Dijk (Sportclub Drenthe) en Simone Smuling (HvdSG)

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

2. Ledenbinding en clubgevoel in een (gedeeltelijke) lockdown

Wanneer? Woensdag 7 april 2021 (20.00 uur – 21.30 uur)
Voor wie? Bestuurders/vrijwilligers van sportclubs of andere sportaanbieders
Door wie? Egbert Bakker (HvdSG) en Hans Slender (gemeente Groningen)

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

3. Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Wanneer? Donderdag 15 april 2021 (19.30-21.00 uur)
Voor wie? Bestuurders/vrijwilligers van sportverenigingen of andere sportaanbieders
Door wie? René Luinstra, De Haan Advocaten & Notarissen en Bas van de Kant (HvdSG)

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

4. Op weg naar de inclusieve sportclub

Wanneer? Maandag 19 april 2021 (20.00 uur – 21.30 uur)
Voor wie? Bestuursleden, overige vrijwilligers en ondernemers
Door wie? Jens Dijkstra (HvdSG) en Ellen Wollerich (HvdSG)

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Sportclubs en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de webinars via bovenstaande weblinks. De sessies zullen plaatsvinden in Zoom. Aanmelden kan tot en met twee dagen voor aanvangsdatum. Uiterlijk de ochtend van het webinar ontvangen deelnemers de link naar de sessie en een toelichting hoe je kan inloggen.