Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

NOC*NSF Nationale Sportweek

NOC*NSF Nationale Sportweek

Het is de achttiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. In de sportweek streven wij naar een Groningen waarin iedereen geniet van sport. Met iedereen bedoelen wij ook écht iedereen! Ongeacht fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.  

Events in Groningen
We hebben een prachtige line-up tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in de gemeente Groningen, boordevol events om (vooral) de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Uiteraard allemaal volgens de RIVM richtlijnen. Wat dacht je van de opening in Haren op vrijdag 17 september, het Urban Event in het Stadspark, de opening van de openbare beweegplekken in Beijum en Kardingeberg, de Bslim Survivaldagen, de opening van DreamCourt Orionpark, de kick-off in de Oosterparkwijk, Bslim on Tour, een masterclass Sport als Levensles, het beweegfestival Inclusief Sporten en Bewegen in Haren, de Thaisner Dörpsrun, de Kardingerun voor Bikkels en de Sportieve Opening van het Schooljaar. Daarnaast is de Beachweek Haren ook dit jaar weer onderdeel van de sportweek.

Boek een gratis proefles en ontdek jouw sport!
Tijdens de Nationale Sportweek zetten zo’n 50 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Zwemsportvereniging TriVia, De Brug en Team ABC doen bijvoorbeeld mee en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Bekijk het complete aanbod op Sport050 en boek jouw gratis proefles eenvoudig. Het aanbod van de sportaanbieders wordt mede gefinancierd vanuit het Gronings Sportakkoord.

Sportpromotors
Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Van Habib Kazemi (taekwondo) tot aan Lois Abbingh (handbal) en van Arjan Taaij (volleybal) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in  Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk hier voor het programma in Groningen.