Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Samenwerking talentontwikkeling Groningen vastgelegd

Samenwerking talentontwikkeling Groningen vastgelegd

In deze overeenkomst is de relatie tussen de Gemeente Groningen (als subsidieverstrekker) en Topsport NOORD (als vertegenwoordiger van de RTC’s) formeel vastgelegd. Hiermee wordt de samenwerking bekrachtigd waarin topsport en talentontwikkeling in de Gemeente Groningen optimaal gefaciliteerd wordt door Topsport NOORD.

Tevens gaat deze maand De Aanpakkers van start. Deze samenwerking tussen Donar, Amysoft Lycurgus, FC Groningen en Topsport Noord is gericht op het beter voor het voetlicht brengen van Groningse sporttalenten. Een jaar lang volgen we vijf Groningse talenten/topsporters uit verschillende disciplines en gaan we per talent zes minidocumentaires uitzenden via onze social media kanalen.

Samen met FC Groningen is Topsport Noord trekker van De Aanpakkers en streven we ernaar de inspirerende kracht van deze Groningse talenten zichtbaar te maken. We willen hiermee een nieuwe generatie kinderen inspireren om te gaan sporten en het beste uit zichzelf te halen!

TeamNL Centra
We nemen afscheid van de term ‘CTO’ en gaan verder onder de verzamelnaam ‘TeamNL centra’. Zo dragen de centra bij aan het versterken van het merk TeamNL.

TeamNL Centrum Noord
“Vanaf de eerste accreditatie in 2009 hebben we in het Noorden gebouwd aan een sterke topsportinfrastructuur. Daarmee hebben we een heleboel talenten en topsporters kunnen faciliteren en een bijdrage geleverd aan hun (inter)nationale en olympische prestaties in meerdere takken van sport”. Aldus Evert Jorritsma, directeur / bestuurder Topsport NOORD. “We zijn er trots op dat we ook voor de komende vier jaar geaccrediteerd zijn en kijken ernaar uit om samen met onze regionale en landelijke partners weer veel (Talent) TeamNLers te faciliteren op weg naar de wereldtop.

Lees meer over topsport in de gemeente Groningen.