Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe corona maatregelen voor de sport

Nieuwe corona maatregelen voor de sport

Vanaf zaterdag 6 november gelden er nieuwe coronaregels. Helaas ook voor de sport, maar gelukkig mogen we nog wel blijven sporten. We moeten dan ook  met z’n allen zorgen dat we kunnen blijven sporten. We zetten de belangrijkste regels en wijzigingen voor je op een rijtje:

  1. Voor alle  binnensportlocaties zoals sportscholen, sporthallen, gymzalen, sportzalen, zwembaden en ijsbanen geldt een coronatoegangsbewijs (CTB) voor alle sporters en toeschouwers vanaf 18 jaar. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB tonen.
  2. De verenigingen en sportaanbieders, die een accommodatie huren of bezitten, zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van de coronatoegangsbewijzen. Voor de professionele sporters geldt een uitzondering.
  3. In de sportkantines, clubhuizen en op de terrassen is een coronatoegangsbewijs verplicht.
  4. Een mondkapje is weer verplicht in die publieke ruimtes waar geen coronatoegangsbewijs nodig is.
  5. Het advies is om 1,5m afstand te houden.

Controleren coronatoegangsbewijs
Het controleren van de toegangsbewijzen zal voor de verenigingen, sportaanbieders en eigenaren van sportlocaties wel wat  organisatievermogen vragen. Dit controleren moet je bij de ingang van de accommodatie doen, dus niet bij de zaal of kleedkamer. Als je met meerdere verenigingen en huurders op een sportlocatie sport, is het handig om met elkaar te overleggen hoe je de overdracht van het controleren kunt regelen of hoe je dit samen kunt gaan doen. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je contact op nemen via info@sport050.nl

Ook als  je nog tips hebt over hoe je dat kan doen, stuur dit dan naar info@sport050.nl, dan kunnen we dit delen met andere verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je kinderen kan begeleiden van ouders die niet een coronatoegangsbewijs hebben en wel graag willen sporten.

Zwembaden en ijsbaan
Bij Zwembad de Parrel, het Helperzwembad en Sportcentrum Kardinge controleren we bij de ingang het coronatoegangsbewijs. Neem ook je legitimatie mee als je daar gaat sporten.

Als je vragen hebt over de coronamaatregelen, dan kun je deze mailen naar info@sport050.nl. Alles over het Cornavirus en sport vind je ook op de website.