Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Strengere coronamaatregelen voor sport

Strengere coronamaatregelen voor sport

De regering heeft 12 november tijdens de persconferentie strengere coronamaatregelen aangekondigd. Naast de al bestaande regels, gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur de volgende extra maatregelen voor sport en de zwemlessen:

- Het horecagedeelte van een accommodatie moet iedere avond sluiten om 20.00 uur en gesloten blijven tot 06.00 uur in de ochtend. In het horecagedeelte is, naast een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar, een vaste zitplaats verplicht.

- Publiek is bij wedstrijden en trainingen niet toegestaan, dit geldt zowel voor professionele- als amateursport. 

- 1,5 meter afstand voor en na het sporten is verplicht op die accommodaties waar geen coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd. Dit zijn dus de buitensport accommodaties.

- Bij de zwemlessen en schaatslessen mogen ouders niet aanwezig zijn. Kijken is niet toegestaan, het helpen bij het omkleden wel. Om het zwembad of ijsbaan in te gaan wordt het coronatoegangsbewijs van de ouders en begeleiders gecontroleerd.

Hoe de uitwerking van deze regels er precies uit ziet en wat de exacte consequenties voor de sport en de sportaccommodaties zijn, is op dit moment niet duidelijk. Het kan zijn dat er daarom de komende week nog iets wijzigt. We zullen daar dan later over berichten.

De extra maatregelen gelden ten minste voor een periode van drie weken, tot zaterdag 4 december.

Lees alle maatregelen op de speciale Coronapagina.